35) موسیقی و هنر نزد ترکان و مقایسه ای با موسیقی و هنر اعراب و پارسیان ...

ساخت وبلاگ

مطلب مورد نظر شما در قالب تصویر :::.


توجه! جهت بزرگنمایی تصاویر با کیفیت بالا بر روی تصویر مورد نظر کلیک کنید.


موسیقی و هنر نزد ترکان و مقایسه ای با موسیقی و هنر اعراب و پارسیان


مطلب مورد نظر شما در قالب متن :::.


موسیقی و هنر نزد ترکان و مقایسه ای با موسیقی و هنر اعراب و پارسیان:

در موسیقی و هنر نیز ترکان از قدیم الایام صاحب نام بوده اند. گرچه اوّلین اپرای دنیای اسلام و شرق، توسط عزیز حاجی بگلی موسیقیدان شهیر آذربایجانی در سال 1907 م با اثر "لیلی - مجنون" به جهان هنر ارائه گردید و به دنبال آن اپراهای دیگری از این موسیقیدان چون «کور اوغلو» ، «عاشیق غریب و شاه صنم» و... به اجرا درآمد، ولی از نظر غنای موسیقی همین بس که از هفت اثر موسیقی جهان که توسط موسیقیدانهای مهم جهان چون باخ و بتهوون آفریده شده و توسط مرکز فضایی ناسای آمریکا به کهکشانها فرستاده شده تا اگر موجودات زنده ای در کرات دیگر باشند و به موجودات زمینی دسترسی نداشته باشند با این امواج دل انگیز ارتباط برقرار کنند و از وجود موجودات زمینی در کره زمین مطلع شوند، یک اثر موسیقی هم از موسیقی مقامی آذربایجان توسط این مرکز به همراه آثار یاد شده به فضای لایتناهی ارسال شده است.

 شاید جالب باشد بدانید که در موسیقی فارسی تاکنون (1386) هیچگونه اثر اپرایی آفریده نشده است. از نظر موسیقی قدیم هم اولین نشانه موسیقیایی، در آثار بدست آمده از سومریان در شکل مجسمه مردی که آلت موسیقی چون ساز آذربایجانی (قوپوز) دارد و عین عاشیق های امروزی آذربایجان آنرا بر بالای سینه فشرده و در حال نواختن است بدست آمده است. بنا به تحقیق دانشمند موسیقی شناس و استاد آکادمی موسیقی جمهوری آذربایجان پروفسور توفیق عمرانی که مقاله خود را در سمینار بین المللی دو روزه موسیقی آذربایجان در دوم وسوم آبان ماه سال 1381 در تهران در فرهنگسرای بهمن ارائه داد، موسیقی مقامی سومری و موسیقی مقامی آذربایجانی 17 پلّه ای و هم ریشه هستند در حالی که موسیقی مقامی فارسی و عربی 24 پله ای و جدا از موسیقی 17 پله ای سومری می باشند و این، نشان از تاریخ 7000 ساله موسیقی ترکان و از آن جمله موسیقی ترکان آذربایجانی دارد!

از موسیقیدانان بنام و ترک زبان قرون گذشته اسلامی، می توان نام صفی الدین اورموی و عبدالقادر مراغه ای را آورد که نه تنها برای موسیقی ترکی بلکه برای اولین بار برای موسیقی فارسی و عربی نیز با الفبای ترکی اویغوری نت نویسی کرده اند. صفی الدین اورموی در کتاب "الادوار" و "خلاصه الافکار في معرفه الادوار" نمونه ای از نت نویسی ترکی برای موسیقی فارسی را در قرن هفتم هجری ارائه داده است.

مرجع1: مجله دانشجویی "ائل سسی" (دانشگاه سهند) سال دوم اردیبهشت 1382.

مرجع2: "یادمان های ترکی باستان" دکتر محمد زاده صدیق – ص 41.

مرجع3: "ترکان و بررسی تاریخ، فرهنگ، هویت و زبان آنها در ایران" نوشته ی: دکتر حسن راشدی، ص 240_239


 

TURKOGHLAN.TK...
ما را در سایت TURKOGHLAN.TK دنبال می کنید

برچسب : رسانه گروهی تورک اوغلان, موسیقی و هنر نزد ترکان و مقایسه ای با موسیقی و هنر اعراب و پارسیان ,www,turkoghlan,tk, نویسنده : TURKOGHLAN.TK turkoghlan بازدید : 2556 تاريخ : دوشنبه 26 آبان 1393 ساعت: 19:09